Er zijn nog maar 150 vrije plaatsen voor het bezoek aan het kasteeldomein de Broqueville. Dat heel wat inwoners staan te popelen om het kasteeldomein te ontdekken, bewijst de stormloop van de afgelopen dagen. Op twee dagen tijd vlogen maar liefst 940 tickets de deur uit. Wil je deze unieke gelegenheid op zaterdag 29 en zondag 30 september ook niet missen? Wees er dan snel bij en koop nu je tickets op www.gemeentemol.be/14-18inmoll.
Op zaterdag 29 en zondag 30 september krijg je de unieke kans om het kasteeldomein in Postel te ontdekken. Dit exclusieve bezoek kost 7 euro per persoon, inclusief een brochure, koffie en gebak. Onder de koepel ’14-’18 vinden er in onze gemeente dit najaar verschillende activiteiten plaats. Op die manier gedenken we het einde van de Eerste Wereldoorlog dat nu 100 jaar achter ons ligt. Inschrijven voor een bezoek aan het kasteeldomein kan op www.gemeentemol.be/14-18inmoll. In dit kasteel woonde, werkte en leefde Charles de Broqueville (1860 – 1940). Hij bekleedde de functie van ‘eerste minister’ tijdens de Eerste Wereldoorlog en betekende enorm veel voor onze gemeente. Ontdek het prachtige park met vijver, zijn werkkamer die vrijwel onaangeroerd bleef en de imposante inkomhal van het kasteel.
Expo de Broqueville op 29 en 30 september
Schrijf je voor 25 september in voor deze unieke ervaring. Op zaterdag 29 en zondag 30 september gaan de deuren voor één keer open. Elke gegidste rondleiding duurt een uur, nadien krijg je een hapje, een drankje en een lijvige brochure over de Broqueville om thuis nog eens te doorbladeren. Schrijf je in via www.gemeentemol.be/14-18inmoll voor maar 7 euro!
Andere activiteiten rond ’14-’18 in Moll
Naast het kasteeldomein van de Broqueville ben je ook zeker welkom op:
Een gegidste wandeling die om 14 uur start op Den Diel ter hoogte van Sas III. Op 11 november 1918 om 11 uur luidden overal de kerkklokken. Na meer dan vier jaar grote ellende zwijgen eindelijk de wapens. Al vlug wordt de Dodendraad afgebroken. Maar in het Verdrag van Versailles wordt de kiem van het volgend wereldconflict gelegd. Twintig jaar later worden op strategische plaatsen bunkers gebouwd om te proberen de volgende agressiegolf op te vangen.
Tussen 9.30 en 12 uur herdenken we de overledenen tijdens de beide Wereldoorlogen. We leggen bloemen neer aan onze oorlogsmonumenten en planten een vredesboom in het Moldersbok.
Tussen 1 en 10 november vinden er op onze verschillende begraafplaatsen nog plechtigheden plaats in samenwerking met de Molse scholen.