Info-Mol

Aangrijpend verhaal over verlies 18-jarige zoon en de zoektocht naar het waarom

 
00:00
dinsdag, 5 december, 2023

Titel: In de kiem gesmoord
Auteur: Ann Van den Moortel (Relegem - België)
Pagina’s: 191
ISBN: 978-94-6365-595-8
Prijs: € 19,95

Over het boek
Een moeder krijgt een telefoontje van het studentenhuis dat haar knappe, intelligente, 18-jarige zoon suïcide heeft gepleegd.

Als moeder kan zij niet tot rust komen alvorens ze weet waarom. Ze neemt contact op met al wie hij gekend heeft de laatste jaren en ze onderzoekt ragfijn zijn worsteling met het leven en met de school. Ook graaft zij in haar verleden waar de kiemen liggen van wat er is gebeurd. Intense therapie helpt haar meer inzicht in het drama te krijgen.

Minister Brouns wil in Vlaanderen versnelling hoger schakelen in de re-integratie van langdurig zieken

Minister Brouns wil in Vlaanderen versnelling hoger schakelen in de re-integratie van langdurig zieken Foto: .
dinsdag, 21 november, 2023

Er zijn momenteel meer dan 250.000 langdurig zieken in Vlaanderen, dat zijn er meer dan er vandaag werkzoekenden zijn. Om bijkomende stappen vooruit te zetten in de re-integratie van mensen met een gezondheidsproblematiek kondigt Vlaams minister van Werk Jo Brouns vandaag in het Jessa ziekenhuis in Hasselt aan dat hij werk maakt van een “Versnellingsplan”. In uitvoering van dat plan wordt vandaag, als eerste actie, een oproep gelanceerd voor organisaties die acties in een welzijns- of zorgsetting kunnen opzetten om personen met gezondheidsuitdagingen vroegtijdig te bereiken om stappen te zetten richting hun terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Spaarpotjes actie

maandag, 20 november, 2023

HBK mocht vandaag bij "Schoonheidsinstituut Michele ` in Achterbos een mooi vol spaarpotje van 2,234 kg ophalen.

vzw Help Brandwonden Kids zegt "Dank u wel " tegen Michel en al haar trouwe, steunende klanten .

Campus Rozenberg Mol onthult plannen voor nieuwe groene speelplaats

 
00:00
Campus Rozenberg Mol onthult plannen voor nieuwe groene speelplaats Foto: Provincie Antwerpen
Campus Rozenberg Mol onthult plannen voor nieuwe groene speelplaats Foto: Provincie Antwerpen
Campus Rozenberg Mol onthult plannen voor nieuwe groene speelplaats
Campus Rozenberg Mol onthult plannen voor nieuwe groene speelplaats
vrijdag, 17 november, 2023

Op vrijdag 17 november onthulde directeur Kristof Schepers hoe de plannen voor de nieuwe groene speelplaats van campus Rozenberg Mol eruit zien.

De 1600 middelbare studenten van campus Rozenberg verwelkomen vanaf 2024 een nieuwe, groene speelplaats. Bij wijze van aftrap maakte directeur Kristof Schepers de bouwplannen bekend en ontving de school een cheque uit handen van gedeputeerde Mireille Colson. De ondersteuning van provincie Antwerpen kadert in het project ‘Groene Oases’ waarbij scholen zowel financiële als praktische ondersteuning krijgen voor de vergroening van hun speelplaats. Burgemeester Wim Caeyers en 200 leerlingen waren aanwezig.

Neteland fietste voor Bike For Life 2,5 keer “rond de wereld”!

Neteland fietste voor Bike For Life 2,5 keer “rond de wereld”! Foto: Regio Neteland
woensdag, 15 november, 2023

In voorbereiding van het themajaar “Neteland fietsregio” in 2023 deden de vijf gemeenten van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar), het samenwerkingsverband én de politiezone Neteland mee aan “Bike for Life”.

Daarmee stimuleerden ze het fietsgebruik bij hun eigen medewerkers en bovendien brachten ze een aardige som bijeen voor de strijd tegen vervoersarmoede.

Tijdens de actieperiode van Bike For Life van 3 tot en met 31 oktober waren er maar liefst 19 regendagen, maar toch namen de collega’s van Neteland en van de politiezone dapper de fiets. Dit leverde 13.940 ritten op! Die afstand wordt beschouwd als 2,5 keer de omtrek van de Aarde. Dat is een verdubbeling van het aantal ritten van vorig jaar!

Symposium zorgzame buurten

Symposium zorgzame buurten Foto: Vlaamse Regering
dinsdag, 14 november, 2023

Van 1 maart 2022 tot en met 29 februari 2024 lopen er 132 zorgzame buurtprojecten in Vlaanderen en Brussel.

De projecten bouwen aan een stevig fundament en kunnen rekenen op vormingen en coaching.

Wil je ook starten met een zorgzame buurt of wil je gewoon meer weten? Lees of bekijk onderstaande getuigenissen of surf naar de website

Minister Crevits op bezoek in Zonnebeke

In de video neemt minister Crevits een kijkje achter de schermen van de projecten in Zonnebeke.

'Route Europa' stoomt jongeren klaar voor eerste Europese verkiezingen

 
00:00
'Route Europa' stoomt jongeren klaar voor eerste Europese verkiezingen Foto: Provincie Antwerpen
dinsdag, 14 november, 2023

Provincie Antwerpen biedt gratis speldoos aan alle middelbare scholen uit de provincie aan

Op 9 juni 2024 trekken heel wat jongeren vanaf 16 jaar voor het eerst naar de stembus voor de Europese verkiezingen. Om hen voor te bereiden, lanceert Europa Direct Provincie Antwerpen ‘Route Europa’, een spel om jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs spelenderwijs te laten kennismaken met de belangrijkste Europese beleidsthema’s, de Europese instellingen en de Europese verkiezingen. Alle middelbare scholen uit de provincie Antwerpen kunnen dit spel gratis bestellen tot en met 15 januari.

Verse soep voor iedereen

dinsdag, 14 november, 2023

dankzij samenwerking met vrijwilligers, daltonatheneum Het Leerlabo en Foodsavers Kempen.

Sinds begin november krijgen alle leerlingen van het daltonatheneum Het Leerlabo minstens 2 keer per week verse soep met brood aangeboden. De warme tas soep is erg welkom tijdens de koude winterdagen en zorgt ervoor dat iedereen zijn/haar energiepeil kan opladen.

Toekomst zwerfkattenproject wordt verzekerd door vrijwilligers

 
00:00
dinsdag, 14 november, 2023

Het gemeentebestuur start een proefproject met enkele geëngageerde vrijwilligers voor het vangen, steriliseren en terug vrijlaten van zwerfkatten. Deze nieuwe samenwerking is noodzakelijk nadat de Poezencentrale Mol vzw besliste om de werking stop te zetten. Als de samenwerking met de vrijwilligers vlot verloopt, behoort een definitieve samenwerkingsovereenkomst tot de mogelijkheden.

De vrijwilligers worden de vaste partners van het gemeentebestuur om op een diervriendelijke manier het aantal zwerfkatten te beperken. Dit doen de vrijwilligers door het vangen, steriliseren en terug vrijlaten van zwerfkatten. Om deze dienstverlening te financieren voorziet het gemeentebestuur een vergoeding.

Belgisch Lichtkunstenaar Peter Snijder uitgenodigd voor Scarborough Lights UK

Belgisch Lichtkunstenaar PETER SNIJDER uitgenodigd voor SCARBOROUGH LIGHTS - UK Foto: Peter Snijder
zaterdag, 11 november, 2023

Beste

Scarborough Lights is de start van wat een heropstart is van het bekende Scarborough Fair. Gedurende 3 jaar zal deze fair met middeleeuwse oorsprong opnieuw met kunst en cultuur de bezoekers verwonderen.

Op uitnodiging van de City Council van York, bouwt Peter Snijder een solo-tentoonstelling op in de 12e eeuwse kerk St-Mary’s Church, die te zien zal zijn van 16/11 tot 30/11.
In bijlage vind u achtergrondinfo aangaande deze tentoonstelling die de naam ‘THE FADING LIGHT OF RUINS’ kreeg.

Daarnaast vind u ook het persbericht dat op 15/11 verstuurd wordt in de UK, dit echter als aanvullende info. Op 15/11 is er een preview voorzien voor de pers tijdens de opbouw en dat tussen 16u en 17u (GMT).

Pagina's