Delegatieleden brengen op 11 oktober verslag uit over inleefreis naar Niger

maandag, 7 oktober, 2019

Van 29 juni tot 9 juli trok een delegatie van vijf Mollenaars naar onze zusterstad Kara Kara in Niger (Afrika). Op vrijdag 11 oktober brengen de delegatieleden tijdens de infoavond ‘Kara Karamba’ verslag uit en vertellen ze over de toekomstplannen. Benieuwd? Kom dan om 19.30 uur naar zaal Sint-Romboutstoren, Gasstraat 11. De toegang is gratis. Met gratis Fairtrade welkomstdrankje en muzikale omkadering.

 

Sinds 2007 heeft onze gemeente, naast de stedenband met Santo Tomás in Nicaragua, ook een stedenband met de gemeente Kara Kara in Niger. Projecten zoals het vrouwen-, onderwijs-, water- en gezondheidsprogramma werden in overleg met de lokale bevolking opgestart. Alle projecten die onze gemeente ondersteunt, worden ter plaatse begeleid. Elke keuze die gemaakt wordt, gebeurt steeds in samenspraak met de bevolking en de gemeenteraad van Kara Kara.

 

Hartelijke ontvangst

Na acht jaar negatief reisadvies werd de Molse delegatie hartelijk ontvangen in Kara Kara. Leden van de delegatie waren Marina Hannes, Luc Cambré, Michiel Van Baelen en Geerd Van Den Abbeele van het Kara Karacomité en schepen voor ontwikkelingssamenwerking Hilde Valgaeren. Zij bezochten onze zusterstad en de vier projecten die we als gemeentebestuur ondersteunen. Ter plekke bekeken ze waar het goed zat en waar er nog steun nodig is.

 

Meer info: 
Kara Karacomité
014 33 15 51
Bron: 
SCHEPEN VAN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HILDE VALGAEREN