De geschiedenis van de Mollenrit

zaterdag, 25 mei, 2024

De Mollenrit vzw bestaat 24 jaar met in 2024 de 24ste editie.
Deze vind plaats van zondag 26 mei temzondag 2 juni 2024.

Klein begonnen als motorrit en als doel alle winst naar een goed doel te schenken konden wij van in het beging tot nu nog altijd rekenen op steun van onze “peter” 5 voudig motocross wereldkampioen Joël Smets.

Bij de start waren er enkel motorrijders uitgenodigd, bescheiden aanvang met een 150 deelnemers.
Ze krijgen de keuze over 2 toerritten, ééntje van ongeveer 150 km en een groter van ongeveer 300km, dit is nog steeds zo.
De eerste jaren kozen wij verschillende goede doelen, oa Zacht Licht, De Witte Mol, Marc Herremans foundation en enkele jaren het Mols comité Kom op Tegen Kanker.
De laatste 12 jaar werken wij voor Help Brandwonden Kids, een vzw uit Mol die ouders met raad en daad bijstaan waarvan de kinderen getroffen zijn door brandwonden. De “meter” is de bekende zangeres Barbara Dex.

De Mollenrit op zich is ondertussen uitgegroeid naar een 7 daags event met oa 7 dagen straatcafé,
The New Kempen Historic, mountainbike, bosloop, een bijeenkomst van oldtimers zowel auto’s als moto’s, een dag met live optredens en natuurlijk vergeten wij onze motorrijders niet.
Zo hebben wij aan de vzw Help Brandwonden Kids in totaal al € 191 000 kunnen schenken waarvan zij dankbaar gebruik maken om samen te werken met UZ Leuven, Antwerpen en Gent. In totaal en na een bescheiden start in 2000 hebben wij € 238 000 in al die jaren kunnen schenken aan de verschillende goede doelen.

Ik zelf ben oprichter en nog altijd voorzitter van de vzw. Wij zijn een klein bestuur dat uit 6 hard werkende personen bestaat maar kunnen rekenen op een 100 tal vrijwilligers. Dat ook is een cijfer waar wij bijzonder fier op zijn evenals zeer trouwe (plaatselijke) sponsors gedurende al die jaren.
Aan vrijwilligers en sponsors bieden wij in het najaar een receptie aan waar onze peter de cheque afgeeft aan de meter van Help Brandwonden Kids.

Marc Kaers
Voorzitter vzw Mollenrit

Bron: 
Mollenrit