Bvb: 22/10/2021
Bvb: 22/10/2021

Ochtendrantsoen

Ochtendrantsoen

Radio Mol en enkele Molse verenigingen slaan de handen in elkaar en zetten voluit in op de kracht van het gesproken woord.

Van 9 tot 11 uur gaat Radio Mol live in de ether vanuit Zaal ’t Getouw met hun fel gesmaakte ontbijtshow. Met de eeuwviering van WO I als startpunt raken zij verschillende thema’s aan: behalve geschiedenis zullen ook sport, cultuur, politiek, … aan bod komen. Zo wisten ze onder meer Lionel Vandenberghe, oud-voorzitter Ijzerbedevaartcomité, en Pascal Paepen, docent aan de Thomas Morehogeschool, te strikken.

Vanaf 11 uur zijn verschillende verenigingen uit de deelraad amateurkunsten aan zet.

MaMuze brengt een kunstzinnige combinatie van acteren, voordracht en zang. Zorgvuldig gekozen proza, poëzie en muziek brengen de sfeer van Den Grooten Oorlog tot leven. De soberheid van de a capellaliederen en de puurheid van de gebrachte teksten confronteren de toeschouwer met de waanzin van een tot de top gedreven militaristisch gebeuren. Bovendien brengt MaMuze dit internationale thema dicht bij huis door de samenwerking met lokale dichters en lokale componisten.

'Humor is op zijn kop gezet verdriet,’ schreef Stijn Streuvels ooit. Daarom trekt Het Grote Oor de humoristische kaart. En die heeft vele gezichten: van kolder over ironie tot parodie, satire, cynisme en sarcasme. Wie geslagen wordt door het dagelijkse bestaan, wapent zich om niet ten onder te gaan. Het Grote Oor brengt deze onstuitbare, positieve levensdrang in een wervelende mengeling van aangrijpende liederen en koldereske sketches.

Ook het Mols Poëzieatelier bekijkt en beschrijft Den Grooten Oorlog vanuit verschillende invalshoeken. Sommige dichters vertrekken vanuit dagboekfragmenten, andere proberen heel concreet een Mollenaar in beeld te brengen. Nu eens wordt de gruwel van de oorlog beschreven, dan weer gaat men op zoek naar een beeld van schoonheid om die gruwel net te ontvluchten. 

Info: Radio Mol – www.radiomol.be
Toegang: € 10 voor het ontbijt, inschrijven via www.radiomol.be – programma vanaf 11 uur vrij toegankelijk
Locatie: Zaal ’t Getouw

Info

Datum
zo 23 feb 2014
Uren9 uur
Artiest/gezelschap
lezingen
Voorstelling
Ochtendrantsoen
Genre
Literatuur &amp
Categorie

Locatie

Zaal 't Getouw
Molenhoekstraat 2

Contactinformatie