Dorstig
Een groep vrienden staat op scène. De avond/nacht begint in euforie. Ze zijn samengekomen om het over hun wilde plannen te hebben. Afkerig van alle conventies die de maatschappij voorschrijft. Ze zijn dorstig naar het leven. Maar een meningsverschil, de drank of juist het gebrek aan daadkracht brengt de ontnuchtering. Tegen de ochtend blijven er alleen nog maar vragen over en heeft de stilte de roes doorbroken.
Hoelang kunnen we nog verwonderd blijven geraken? Hoelang kunnen we nog verlangen zonder te weten waarnaar? En willen we verhalen die waar zijn of is het genoeg als ze mooi zijn? Hof van Eede zoekt het uit en verbindt ook nu de uiterste ernst van de vraagstelling met de uiterste lichtheid van het spel.
Nu, nu, nu. Het is nu dat het allemaal moet gebeuren. Het is nu dat we er alles gaan moeten uithalen. Zo onontkoombaar lijkt het, dat de jaren verglijden en ge met weemoed begint terug te kijken op de dingen en beseft 'Ik zit niet meer in het moment'. De dagen dat ge hardop tegen uw vriend zei 'mijn tijd komt nog' die dagen dat ge dat nog kon zeggen. En eigenlijk is het niet zo belangrijk over welke tijd het nu juist gaat We moeten ze vol maken zodat we later als de leegte ons overmant alles uit die herinnering kunnen halen later, later, later
Hof van Eede haalde haar inspiratie voor 'Dorstig' uit 'Titaantjes' en ander broos materiaal uit het oeuvre van de Nederlandse schrijver Nescio en in de figuur van Rastignac, een nevenpersongage uit het immense oeuvre van Honoré de Balzac. Wat ze gemeen hebben is dat ze jong en vitaal zijn en dat ze zoeken naar uitwegen om hun jonge harten te bewaren en het verglijden van de jaren als hemelbestormers tegemoet te kunnen gaan.
Waarom je dit niet mag missen:
Hof van Eede, het in 2011 opgerichte theatercollectief van de getalenteerde zussen Ans en Louise Van den Eede, debuteerde vorig seizoen met de alom geprezen voorstelling Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe (TAZ-KBC Jongtheaterprijs 2012). Dorstig is hun zeer geslaagde tweede voorstelling.
Met: Suzanne Grotenhuis, Simon de Winne, Ans Van den Eede, Louise Van den Eede en Freek Vielen
Co-productie: NONA, Theater aan Zee i.s.m. CAMPO
Met steun van de Vlaamse overheid