25 kinderen op wachtlijst Babbelkousje: word vrijwilliger en help hen!
49 kinderen en 12 volwassenen vragen via het project Babbelkousje PLUS extra begeleiding om het Nederlands onder de knie te krijgen en makkelijker te integreren. Nog 25 kinderen staan op de wachtlijst. Spreek je goed Nederlands, werk je graag met anderstaligen en ben je minstens 16 jaar? Dan ben jij de geknipte persoon één van de kinderen op de wachtlijst te begeleiden. Als vrijwilliger begeleid je hen en bouw je een vertrouwensrelatie op met hun ouders. Interesse? Contacteer de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@dsomol.be.
Op zaterdag 22 oktober nam de nieuwe editie van Babbelkousje PLUS een vliegende start. De kinderen en hun ouders maakten kennis met de vrijwilligers en maakten alvast de eerste afspraken voor hun verdere samenwerking. Enkele cijfers:
ü 49 kinderen krijg in deze editie extra begeleiding
ü 12 volwassenen stappen mee het PLUS-traject
ü 21 vrijwilligers en 19 studenten engageren zich om de kinderen en de volwassenen één schooljaar lang te begeleiden
ü Er staan nog 25 kinderen op de wachtlijst
Taalstimulering
In samenwerking met de scholen uit onze gemeente werken we aan taalstimulering bij jonge kinderen. Vrijwilligers begeleiden van oktober tot en met juni leerlingen aan huis. In het PLUS-traject gaat een vrijwilliger twee maal per maand op stap met de ouders en/of het gezin van de babbelkousleerling.
Vrijwilliger worden?
Er staan nog 25 kinderen op de wachtlijst voor Babbelkousje. Om hen te begeleiden zoeken we nog extra vrijwilligers. Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een gezin dat nog maar net in België woont. Je krijgt vanuit de dienst samenlevingsopbouw, de bibliotheek en de basisschool voldoende ondersteuning om deze boeiende uitdaging aan te gaan.
Voorwaarden?
· Je staat open voor vorming en uitwisseling
· Je werkt graag met kinderen en/of ouders van andere origine
· Je spreekt en schrijft goed Nederlands
· Je bent minimum 16 jaar
· Je bent voor babbelkousje bereid om een uurtje per week af te spreken met de leerling
· Je bent voor het PLUS traject bereid om twee keer per maand af te spreken met de ouders
Hoe aanvragen?
Neem contact op met dienst samenlevingsopbouw, 014 33 15 73, samenlevingsopbouw@dsomol.be.