Info-Mol

Systematische identiteitscontroles in de stationsomgeving

dinsdag, 15 oktober, 2019

Burgemeester Wim Caeyers vaardigde een verordening uit die de politie toelaat om systematische identiteitscontroles uit te voeren in de stationsbuurt. De maatregel geldt in een straal van 3 kilometer rond het station. De maatregel werd begin oktober via burgemeesterbesluit ingevoerd op vraag van de politie naar aanleiding van recente incidenten in de buurt. Tijdens de gemeenteraadszitting van maandag 21 oktober wordt het besluit ter bekrachtiging aan de raadsleden voorgelegd. Via de systematische controles kan de politie herhaaldelijke overlastplegers sneller identificeren.

Poëzie en muziek met ‘Boeken, babbels en bubbels’ op 21 oktober in leeszaal bib

dinsdag, 15 oktober, 2019

Geniet op maandag 21 oktober gratis van poëzie en muziek tijdens ‘Boeken, babbels en bubbels’. Iedereen is welkom tussen 20 en 22 uur in de leeszaal van de bibliotheek, Molenhoekstraat 2, eerste verdieping. Elke deelnemer ontvangt een gratis dichtbundel. Eindigen doen we met het verloten van de genomineerde boeken voor de Bronzen Uil 2019.

 

Poëzie en muziek van en door jongeren gebracht samen met Wivine Vanmechelen (gedichten), Jerom Boons (zang) en Greet Van Tiggelen (presentatie).

 

Start werken aanleg overstromingsgebied langs Scheppelijke Nete vanaf 21 oktober

dinsdag, 15 oktober, 2019

Vanaf 21 oktober start de dienst Integraal Waterbeleid van de provincie Antwerpen met de werken voor de aanleg van een overstromingsgebied langs de Scheppelijke Nete in Gompel. Het gebied ligt tussen de Zuiderring (N 71), Toemaathoek, Gompeldijk en de spoorlijn. De werken zullen ongeveer zes maanden duren. Een nieuw fiets- en wandelpad tussen de Gompeldijk en de Zuiderring laat recreanten meegenieten van dit mooie stukje natuur.

 

Happen en Stappen met Saigo Sterrenbos op zondag 20 oktober

dinsdag, 15 oktober, 2019

Saigo Sterrenbos, de gemeentelijke lagere school voor buitengewoon onderwijs, organiseert op zondag 20 oktober tussen 10 en 18 uur een heuse wandeldag. Je kan kiezen voor een wandeling van 3, 5 of 8 kilometer door de bosrijke omgeving van de Galbergen. Wie wil, kan achteraf in de eetzaal gezellig napraten bij een hapje en een drankje. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard.

 

Speeltuin in sporthal Den Uyt op zondag 20 oktober

dinsdag, 15 oktober, 2019

Op zondag 20 oktober organiseert de sportdienst weer een speeltuin in sporthal Den Uyt, Rode-Kruislaan 20. Peuters, kleuters en kinderen tot en met 10 jaar mogen er tussen 13.30 en 18 uur vrij spelen met allerlei sport- en spelmateriaal. Ter plaatse betaal je 2,50 euro per kind. Ook vrijetijdscheques worden aanvaard.

 

Géén omgevingsvergunning voor hotelproject op site Café Boulevard

maandag, 14 oktober, 2019

Het college van burgemeester en schepenen verleent geen omgevingsvergunning voor het hotelproject op de site van Café Boulevard in de Corbiestraat. Verschillende redenen liggen aan de basis van deze weigering. Tijdens het openbaar onderzoek liepen 49 bezwaarschriften tegen het project binnen.

Kinderraad zoekt speelgoed en kleding voor speelgoed-/kledinggeefplein

maandag, 14 oktober, 2019

De kinderraad zoekt speelgoed en kleding voor het speelgoed-/kledinggeefplein dat plaatsvindt op 16 november in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Zijn jouw kinderen hun speelgoed en kleding ontgroeid? Maak er dan iemand anders blij mee! Breng het uiterlijk op 15 november (12 uur) binnen bij de jeugddienst, Markt 28. Wil je zelf een standje op het plein om je spullen uit te stallen? Schrijf dan ten laatste op 8 november in via jeugddienst@gemeentemol.be of bel 014 33 05 30.

 

Baileybrug afgesloten van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober

maandag, 14 oktober, 2019

Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober is de Baileybrug afgesloten voor onderhoudswerken in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Auto’s volgen de bewegwijzerde omleiding via Postelsesteenweg, Zilvermeerlaan, Sluis, Turnhoutsebaan, om daarna via Dessel en Witgoor richting Postel te rijden. De omleiding geldt in beide richtingen. Fietsers en voetgangers kunnen altijd passeren.

Nacht van het Kempens Erfgoed: ‘Een avondje uit met Jakob Smits en Jef Van Hoof’

maandag, 14 oktober, 2019

Tijdens de Nacht van het Kempens Erfgoed laten we het Kempens erfgoed schitteren! Ook in het Jakob Smitsmuseum (Sluis 155a) ben je op vrijdag 18 oktober om 19 uur welkom voor ‘Een avondje uit met Jakob Smits en Jef Van Hoof’. De toegang is gratis.

 

We zoomen in op de vriendschap tussen de schilder/tekenaar Jakob Smits en toondichter Jef Van Hoof. We kijken naar de verscheidene portretten die Smits maakte van Van Hoof, we lezen fragmenten uit hun briefwisseling en we luisteren naar Van Hoofs muziek, gebracht door sopraan Reinhilde Mertens en begeleid door Dagmar Feyen.

 

Fietsende jeugd uit Mol, Balen en Dessel is beter gezien

JONGCD&V deelt fietslampjes uit aan fietsende scholieren Foto: JONGCD&V
zaterdag, 12 oktober, 2019

JONGCD&V deelt fietslampjes uit aan fietsende scholieren

Maandagochtend 14 oktober zetten de Molse JONGCD&V’ers de leerlingen die naar school fietsen letterlijk en figuurlijk in het licht. Gratis fietslampjes moeten ertoe bijdragen dat ze veilig de donkere herfst- en wintermaanden doorkomen.
“Nu ik zelf met de wagen rijd, zie ik zelf pas echt goed in hoe gevaarlijk het is om onverlichte fietsers te kruisen. Als fietser sta je daar niet altijd bij stil,” motiveert Jens Timmermans (21), de voorzitter van de Molse JONGCD&V.

Pagina's