Info-Mol

Rode Kruis dankt donoren en al wie sticker kocht of gift stortte

vrijdag, 5 juni, 2020

Het Rode Kruis dankt de 400 donoren die – ondanks de coronacrisis en de (preventie)maatregelen – toch naar één van de vier bloedafnames in onze gemeente kwamen. Want ook nu redt bloed levens! 312 sympathisanten kochten ook één of meerdere stickers of stortten een gift voor De Rode Kruisafdeling Mol. Zij hebben deze centen broodnodig om hun werking verder te zetten. Ook deze mensen wil het Rode Kruis oprecht bedanken.

 

Onderhoudswerken straten Europawijk lopen vertraging op

donderdag, 4 juni, 2020

Door meerdere technische mankementen aan de machines liepen de onderhoudswerken in verschillende straten in de Europawijk, vertraging op. In sommige straten behaalde de aannemer niet het beoogde resultaat, waardoor de werken moeten herhaald worden. Bij gunstige weersomstandigheden zijn de werken op 10 juni afgerond.

Laat kinderraad fietsen voor goede doel: sponsor Melanooncentrum en BedanktMerci

donderdag, 4 juni, 2020

De kinderraad start een sponsorfietstocht waarmee ze twee goede doelen steunen. De helft van de opbrengst schenken ze aan het Melnoomcentrum van het UZ Brussel, de andere helft gaat naar het initiatief #BedanktMerci. Voor elke gesponsorde euro fietsen de leden van de kinderraad één kilometer als tegenprestatie. Zet jij de kinderraad in het zweet voor het goede doel? Stort dan voor 19 juni een zelfgekozen bedrag op dit rekeningnummer: BE31 0012 2590 1255. Op 26 juni maken we het totaalbedrag bekend met een live-DJ-set via Facebook.

‘Schol, op MooiMol!’: zo vieren we in Mol de heropening van onze horeca

donderdag, 4 juni, 2020

Onder de slagzin ‘Schol, op MooiMol’ vieren we vanaf 8 juni de heropening van onze horecazaken. We bevoorraden onze cafés, restaurants, bistro’s, brasseries,… met affiches om veilig en succesvol te herstarten. Daarnaast lanceren we op 15 juni de wedstrijd ‘Klink op MooiMol en win 1.000 euro’. Op die manier nodigen we onze inwoners uit om zo snel mogelijk onze Molse horecazaken te vereren met een bezoekje.

Open brief “Opnieuw naar het normale leven, wél onder voorwaarden”

donderdag, 4 juni, 2020

“Onze wereld vandaag ziet er weer een heel stukje anders uit dan gisteren. De beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad bieden heel wat perspectief. Een terrasje doen, op restaurant gaan, meer vrienden en familie ontmoeten, een daguitstap in België, je favoriete hobby beoefenen, opnieuw naar de bioscoop,… Stap voor stap hernemen we de komende dagen en weken ons sociale leven, maar wel onder strikte voorwaarden. Niet alles kan en mag dus zomaar.

Nog op zoek naar een kampplaats deze zomer? Welkom in MooiMol!

woensdag, 3 juni, 2020

Door de coronacrisis moeten heel wat jeugdverenigingen op zoek naar een nieuwe kampplaats. Niet getreurd, in Mol zijn er nog heel wat plaatsen beschikbaar. Bovendien helpt de kampgids ‘Op kamp in Mol’ je al een heel eind op weg bij de voorbereidingen van je verblijf. Mol heeft oneindig veel troeven in huis om ook van dit zomerkamp voluit te genieten. Boek dus snel met je vereniging, je zal er geen spijt hebben. Dankzij de toeristische zomercampagne ‘ZEN in Mol’ geven we je de kans om via talrijke initiatieven volledig coronaproof onze prachtige gemeente te ontdekken. Download hier een overzicht van de huidige boekingen van kampplaatsen in Mol. Interesse?

Gemeentebestuur verdeelt 33.000 euro over cultuurverenigingen

woensdag, 3 juni, 2020

Het college van burgemeester en schepenen besliste in de zitting van 14 mei over de verdeling van de subsidies voor cultuurverenigingen, voor de activiteiten georganiseerd in 2019. Eerder gaf ook de cultuurraad al groen licht voor de verdeling van de gelden. Dit jaar gaat het om een totaalbedrag van 33.000 euro. 85 verenigingen dienden een subsidiedossier in.

PFL als eerste genomineerd voor Voka Prijs Ondernemen 2020

PFL genomineerd door Voka Foto: Voka Mechelen Kempen
woensdag, 3 juni, 2020

Op de foto: Dominic De Gruyter, zaakvoerder van PFL uit Beerse. Het bedrijf werd verkozen door de bestuursleden van Voka Lokaal Midden Kempen.

PFL, uit Beerse, is het eerste bedrijf dat genomineerd is voor de Prijs Ondernemen 2020 van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. Ze zullen de Voka Lokaal-afdeling Midden Kempen vertegenwoordigen. PFL zorgt voor de audiovisuele ondersteuning bij events. In totaal zullen 9 bedrijven meedingen naar de Prijs Ondernemen, die op 17 september wordt uitgereikt. Zaakvoerder Dominic De Gruyter, en zoon Sam, werden door Voka verrast in hun eigen bedrijf. “Dit is een échte opsteker. Want onze sector is hard getroffen.”

Pagina's