Dank aan SJB-college voor donatie 33 toestellen. In totaal 63 laptops ingezameld!

woensdag, 1 april, 2020

Op minder dan 24 uur behaalden we ons streefdoel van 50 ingezamelde laptops voor kinderen en jongeren in armoede. Naast de 14 inwoners die een laptop schonken, kochten we als gemeentebestuur 16 nieuwe toestellen aan en ontvingen we van het SJB-college in één keer maar liefst 33 laptops. We klokken op dit moment dus al af op 63 toestellen. Na dit snelle succes durven we onze ambities bij te stellen: op naar de 70! Alle laptops komen terecht bij kinderen en jongeren die de komende weken thuis moeten oefenen voor school, maar niet over de nodige middelen beschikken. We zorgen dankzij Proximus en Telenet ook voor internettoegang. Alle laptops worden de komende dagen klaargestoomd door onze vrijwilligers van Digiweten. Ook zij zijn enorm bedankt voor hun inzet!

 

Door de coronacrisis zijn de scholen gesloten en worden leerlingen verwacht thuis te oefenen op Bingel en Smartschool. Maar heel wat kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen hebben thuis geen laptop en/of toegang tot internet. De coronacrisis dreigt nog een tijd aan te houden. Daarom gingen we op zoek naar laptops om de leerachterstand bij deze kinderen te vermijden.

 

Laptop doneren

Wil jij een laptop doneren? Enkele voorwaarden waaraan de laptop minimum moet voldoen:

·         maximum 6 jaar oud

·         merk: alle merken zijn welkom

·         met oplaadkabel

·         eventueel met muis

 

De leerlingen moeten de laptops kunnen gebruiken om huiswerk te maken, zaken op te zoeken,…

 

Privacy garanderen?

De gegevens die op je laptop staan, worden door onze vrijwilligers van Digiweten gewist. Zo is je privacy voor 100% gegarandeerd. Zij maken de laptops nadien gebruiksklaar.

 

Ophalen en leveren?

Wij zorgen voor een veilige overdracht:

·         Laptop wordt bij je thuis opgehaald (in een zak aan de deur leggen)

·         Laptop wordt 72 uren in quarantaine bewaard en ontsmet

·         Laptop wordt volledig leeggemaakt zodat je privacy 100% is gegarandeerd

·         Laptop wordt klaargemaakt voor gebruik

·         Laptop wordt opnieuw 72 uren in quarantaine bewaard en ontsmet

 

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers gaan de volgende dagen aan de slag om de laptops gebruiksklaar te maken. We willen hen hiervoor bedanken. Zonder hen is dit niet mogelijk.

 

Meer info: 
Bron: 
BURGEMEESTER WIM CAEYERS